Skip to content

Att göra i Falkenberg

Falkenberg bjuder på mycket roligt

Det finns mycket att göra i Falkenberg, både om du är på tillfälligt besök eller om du flyttar dit. När det kommer till sevärdheter Falkenberg är Tullbron den populäraste, men det finns mycket annat att se i staden. Om du gillar museum kan du planera ett besök på Rian Designmuseum, tidigare kallat Falkenbergs museum. Där finner du såväl modern design som gammal designhistoria. Varje år anordnas flera utställningar. Du kan också passa på att besöka Falkenbergs Hembygdsmuseum där du kan beskåda stadens historia från forntid till tidigt 1900-tal.

När du bestämmer dig för att flytta till Falkenberg kan du känna dig säker på att det finns tillräckligt med saker att hitta på under din fritid.

Kvinna som arbetar på konstmuseum

Utflykter i Falkenberg med omnejd

En del av det som finns att göra i Falkenberg är att besöka naturplatser. Det finns många trevliga utflyktsmål Falkenberg där ni kan ha picknick eller gå på vandring. Doktorspromenaden är ett vackert promenadstråk på två kilometer som ligger vid Ätran.

Vallarna är ett friluftsområde som passar utmärkt för såväl familjer som vuxna. Det finns lekplatser, picknickområden och en otroligt vacker natur. Det är ett perfekt utflyktsmål där du hittar en friluftsteater, skatepark, parkourpark, discogolf och mycket mer. Där finns också ett utegym för dig som vill hålla dig i form.

Att göra i Falkenberg idag

För att ta reda på vad som händer i Falkenberg idag kan du göra en enkel googling. Det finn ofta mycket att göra i Falkenberg, är det sommar är ett besök på Skrea Strand ett måste. För regniga dagar kan ni besöka biografen eller varför inte ta en bowlingrunda?

När du bor på hotell i Falkenberg har de ofta tips att ge dig gällande vad du kan hitta på. De står gärna till din tjänst. Kanske har de även cyklar att låna ut till sina gäster, då kan ni enkelt ta er mellan de olika platserna som ni vill besöka.

Planera in saker du gillar

När du är i Falkenberg ska du givetvis planera in de sevärdheter Falkenberg som du är intresserad av. Gillar du utomhusaktiviteter ska du välja sådana men om du hellre är inomhus kan du välja att besöka museum, bowlinghall eller badhus. För den shoppingintresserade rekommenderar vi att du tar en tur till Gekås i Ullared, det är bara ett stenkast från Falkenberg.
Som du ser finns det mycket att göra i Falkenberg. Det finns även gott om matupplevelser att njuta av. Lilla Napoli är en omåttligt populär pizzeria i staden, som erbjuder napolitansk pizza. Ägarna gör allt för att lyckas med den perfekta napolitanska pizzan, men du får skynda dig för de stänger för dagen när degen är slut.
Flytta till Falkenberg
Flytta till Falkenberg