Home » Kultur & Fritid

Kultur & Fritid

artmuseum

I Falkenberg kommun finns det mängder av kultur och fritidsaktiviteter att ta till sig och besöka. Här kan du hitta allt ifrån härliga sandstränder som sträcker sig upp emot en mil långa till museum i alla dess olika former och genrer.

Om du vill lära dig mer om Falkenberg i sig så kan du till exempel åka ut till Berte museum där du kan få lära dig om hur livet på landsbygden såg ut förr i tiden. Om du är mer intresserad i konst, design eller fotografi så kan du välja att åka till Falkenbergs museum eller  Falkenbergs fotomuseum där du kan lära dig om fotografisk historia eller mer moderna designutställningar. Utöver dessa två så kan du hitta ett flertal till museum som kan erbjuda dig allt ifrån serietidningar till hantverkeri, så har du nog mycket tid över så kommer du att kunna snappa upp all möjlig information i Falkenberg.

Ifall du inte är så förtjust eller entusiastisk om att gå på museum så kan du ta och göra ett besök på Falkenbergs borg där du kan lära dig om historian om hur staden uppstod och styrdes runt 1300-talet eller gå och titta på Tullbron som byggdes på 1700-talet men fortfarande är väldigt väl bevarad och vacker.

Utöver musem och gamla sevärdheter så är det som lockar de flesta turisterna till Falkenberg deras långa vackra stränder och mysiga restauranter där du bara kan koppla av och vara dig själv för en stund.