Home » Barn & Utbildning

Barn & Utbildning

kids

I Falkenberg så har dina barn en riktigt bra start på en ännu bättre framtid, här kan vi erbjuda ett stort antal För, Grund och Gymnasieskolor i vackra och säkra miljöer med dedikerade lärare.

Förskola

Alla har rätt till att ha sina barn minst 15 timmar, utspritt över 3 dagar per vecka helt gratis på förskola mellan åren 1-5. Det finns just nu ett trettiotal kommunala förskolor utspridda över hela Falkenberg, utöver dem så kan du även hitta runt 18 stycken fristående förskolor som använder sina egna kösystem och priser. Öppettiderna för förskolorna är mellan 6.30 och 18.30 i de flesta fallen, utöver det så finns det speciella förskolor som har öppet nätter för föräldrar som ej har möjlighet att hämta sina barn eller att de arbetar nattetid.

Grundskola

Året då ditt barn fyller 6 år så har de rätt till att hoppa på grundskolans förskole-klass, du kan då helt fritt välja vilken skola du vill att barnet ska gå på, fast barn som bor i närheten runt skolorna har förtur ifall det skulle vara brist på platser. Mellan åren 7-16 så är det skolplikt i Sverige och vid det laget så måste du välja vart ditt barn ska gå i skolan. Det finns för tillfället 21 stycken kommunala skolor och 3 stycken fristående skolor utspridda över hela Falkenberg kommun.

Gymnasieskola

Det finns två stycken gymnasieskolor i Falkenberg, Falkenbergs gymnasieskola och Drottning Blankas gymnasieskola.

Falkenbergs gymnasieskola är ett kommunalt ägt gymnasie som har plats för omkring 1200 elever. Här kan du välja bland 14 nationella gymnasieprogram som täcker de flesta områdena av utbildning.

Drottning Blankas gymnasieskola är en fristående skola som ligger väldigt centralt i Falkenberg, du kan endast välja bland 4 stycken inriktningar här, ekonomi, estet, hantverk eller hotell och turism.

Ifall ditt barn inte skulle hitta den inriktningen som de skulle vilja läsa så är det även möjligt att välja vilken gymnasieskola som helst inom Hallands region. Du har lika stor möjlighet att söka dig in på vilken skola som helst i regionen som du skulle haft ifall du sökte en skola i Falkenberg.