Skip to content
Home » Nyheter » Tips – det här händer i Falkenberg

Tips – det här händer i Falkenberg

En kyrka i Falkenberg

Falkenberg är vackert beläget vid havet mot väster. Här finner du långgrunda och varma vattenbryn, långa strandpromenader, badbryggor och klippor. Du får en upplevelse som slår det mesta. Du kan en varm sommardag finna svalka från havet och på hösten uppleva storm med kraftiga höstvågor. Och vad händer i Falkenberg? Du kommer inte heller att lida brist på andra upplevelser eftersom många olika spännande så kallade events äger rum.

Stort utbud av upplevelser i Falkenberg

Vad händer i Falkenberg? Utmärkande för staden är Tullbron. Den är ett slags landmärke och allt annat går runt den. Det är en symbol för enhet mellan de två delarna av staden, den gamla på västra sidan och den nya på östra sidan. Det är också huvudbron. Det finns bara två broar som korsar floden som delar staden i två delar och detta är den centrala och mest använda. Falkenberg är en fin stad, särskilt den gamla staden på den sydvästra sidan. och det är mycket att göra i Falkenberg.

Även Falkenbergs kommun samlar aktiviteter som erbjuds av både privata och kommunala organisatörer. Dessutom publicerar de många tips på aktiviteter som utflykter med mera . De tipsar också om pågående eller kommande utställningar och alla gallerier som man kan finna i kommunen, På kommunens hemsida finner du aktuella och kommande händelser.

Det finns mycket som händer i Falkenberg

Under början 1900-talet började människor besöka Falkenberg, framför allt för lite miljöombyte med havsbad på somrarna. Staden ligger vid havet på västkusten och har populära stränder. Staden har därför blivit populär särskilt sommartid. Det finns ett spahotell som ligger vid havskanten och är mycket välbesökt. Falkenberg är känt för vackra stränder och bad, men här finns också långa promenader utefter stränderna. Det finns också fantastiskt vackra och rogivande vandringsleder i naturen runt staden.

Det är naturligtvis svårt att välja vilket som är Topptipset eftersom det beror lite på om du är beredd att spendera pengar och i så fall hur mycket. Om man vill hålla igen på utgifterna rekommenderas dels ljuvliga bad och naturrika vandringsupplevelser. Om du har möjlighet att betala för upplevelsen kan du besöka det populära spahotellet för bad, gym och avkoppling eller golfklubben för en spännande golfrunda.

Falkenbergs mångsidiga utbud av underhållning

Falkenberg erbjuder även underhållning såsom konserter, musikaler, shower och dans. Du kan vara med om att uppleva musik, stå-upp-komiker och framför allt den populära Falkenbergsrevyn. Revyn har vunnit sju SM-guld från 1999 till 2018. Den startades i Krogsered 1982 och flyttades till Falkenberg 1998. Över en halv miljon åskådare har under 24 säsonger sett revyn och den är en närmast symbolisk tilldragelse för det som händer i Falkenberg.

En annan show att framhålla är den skarpsynta stand-up föreställningen “Tre streck” som framförs av Melody Farshin. Den handlar om identitetskrisen som inträffar mellan fosterland, moderland samt miljonprogram och framförs med underhållande träffsäkerhet.