Skip to content
Home » Nyheter » Gospelfestival

Gospelfestival

gospelfestival

Imorgon den 12 september är det dags för Gospelfestival i Vinbergs Kyrka. Artisterna som medverkar är Samuel Ljungblahd, Gospel Bliss och Octava. Insläppet börjar 16.30 och Gospeln sjungs igång klockan 17.00. Gospelfestivalen pågår under 100 minuter utan paus. Skynda er till Falkenbergs Turistinformation för att boka era biljetter. Självklart kan ni ringa och boka era biljetter. Numret till Falkenbergs Turistinformation är 0346-88 61 01. 

Information om Gospelfestivalen i Falkenberg

Datum: 12 september 2015

Tid: Insläpp 16.30 där tillställningen börjar 17.00

Plats: Vinbergs Kyrka

Längd: 100 minuter utan paus

Biljetter: Biljetter kan du boka på Falkenbergs Turistinformation, tel. 0346-88 61 01

Vad är Gospel?

Gospel är en kyrklig musikgenre som är utvecklad i den afro-amerikanska kulturen i USA. Gener är när besläktad med blues och spirtual. Som ni kanske inte vist så härstammar mycket av poppen och rocken från just Gospel. Sångerna framförs av körer ofta vokalt eller med enkel ackompanjemang av instrument som till exempel hammondorgel, piano, trummor eller guitar.

Ordet gospel kommer från engelskan ord Evangelium. Som ni kanske förstår är det med regel alltid kristen text och där de kristna budskapet har en mycket stark betoning i texten. Lite rolig information är att bland annat en av det absolut största musikartisterna genom tiderna Elvis Presley, Ray Charles, Bob Dylan, Bruce Springsteen och Wihtney Huston har gjort gospelmusik. Det kanske ni inte visste om.

Video med Nick Jonas från Jonas Brothers där han framför sin låt Jealous i Gospel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *