Skip to content
Home » Nyheter » Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar är en brittisk rockopera/musikal från 70-talet av Andrew Lloyd Weber och Tim Rice. Deras album släppets först som ett album och framfördes i samband med detta även i konstversion i St. Paul’s Cathedral den 27 oktober 1970. Första gången som Jesus Christ Superstar framfördes på en scen var på Mark Helliger Theatre på Broadway den 12 oktober 1971 året därpå fanns Jesus Christ Superstar även på en teater i London, England. År 1973 produceras den första filmversion av musikalen. År 2000 gjorde det även en Emmybelönad TV-version av Jesus Christ Superstar.

Den första svenska versionen av Jesus Christ Superstar spelades upp 18 februari 1972 på Scandinavium, Göteborg. Totalt var det 10 föreställningar där det även satt ett svensk publikrekord för tiden på 74 000 personer. Maria Magdalena gestaltades av Agnetha Fältskog vid sju av tillfällena. Året därpå bildades den världskända gruppen ABBA med Agnetha Fältskog. Utöver det var Örjan Ramberg, Titti Sjöblom, Bernt Henziger, Arne Jansson, Jon Wijk med i Jesus Christ Superstar.

Sedan den första versionen av Jesus Christ Superstar utspelades sig på svensk mark har vi sett 100-tals olika tolkningar av Jesus Christ Superstar.

Jesus Christ Superstar handlar om Jesus Kristus ur Judas synvinkel. Historien börjar där Jesus tågar in i Jerusalem och slutar med att Jesus korsfästelsen. Jesus Christ Superstar har väckt starka rektioner hos dem extrem kristna eftersom Jesus framställs mer som människa än gud och inte handlingen fram till uppståndelsen och påsken.

Nu är det dags för Falkenberg att få ta del av denna fantastiska musikal. Ensemblen består av 30 glada ungdomar från Falkenberg och Varberg där föreställningen kommer hållas på engelska och spelas upp på Falkhallens blackbox mellan den 25 till 30 september.

Priset för vuxen är 285 kronor
Priset för ungdom är 180 kronor

Du kan boka dina biljetter på Falkenbergs Turistinformation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *