Skip to content
Home » Nyheter » Starta eget-kurs i Falkenberg

Starta eget-kurs i Falkenberg

  • by

Coffice_Rollups_Jobbmässan_850x220_K2

Nu för tiden känns det som att små, nya företag kommer upp lite överallt och det är många unga som går i tankarna att starta upp sitt eget företag. Och det kan man ju förstå – vore det inte skönt att få vara sin egen chef? Att få jobba de tider som passar en själv? Och inte bara det. Att starta eget kan ju också innebära att man får syssla med nåt man älskar att göra och få betalt för det! Men vägen till att lyckas är inte alltid spikrak och det tar ofta tid att bygga upp ett lönsamt företag. Du kanske har hört uttrycket “Overnight success doesn’t happen over night”. Alltså, även om något verkar enkelt så har förmodligen personen som startade företaget lagt ner otaliga timmar på att få det att bli lönsamt.

 

Ett roligt exempel på det här är skådespelaren Morgan Freeman. Honom känner nog de flesta till och man sa att han hade hittat “over night success” då han blev superkänd efter filmerna På väg med miss Daisy och Ärans män. Det man glömmer bort här är att Morgan Freeman faktiskt var i 40-årsåldern när det hände och att han varit skådespelare sen han var 9 år!

 

Falkenberg är en riktigt bra kommun att bo i när det kommer till att driva eget företag. Eftersom att det är nära till både Göteborg, Malmö och Köpenhamn så kan man förstå att Falkenberg blir en bra plats att etablera sig på! Kommunen har dessutom mycket att erbjuda för dig som är sugen på att starta ett nytt företag eller utveckla ett mindre företag. I Februari hölls en starta eget-dag som var fullspäckad med inspirerande och informativa föredrag.

 

Nu i mars är det dags för Start som är en kurs för den som vill starta eget eller få hjälp att utveckla en idé. Under kursens gång kommer man gå igenom många olika delar av att driva företag, tex. erbjudande, marknadsföring, ekonomi och skatter. Kursen är värd 3000kr men erbjuds helt gratis tack vare Falkenbergs Näringsliv, NyföretagarCentrum Halland och Coompanion Halland.

 

Sista anmälningsdag är på onsdag 9:e mars, så skynda dig på om du är sugen på att delta! Mer information om anmälan hittar du på Falkenberg kommuns hemsida. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *