Skip to content
Home » Nyheter » Information om Falkenberg som stad

Information om Falkenberg som stad

tullbron tullbron1

Vi tänkte bjuda på nyttig men även intressant och handfast information till de som är nyinflyttade till Falkenberg, de som funderar på att flytta hit eller om man bara är allmänt intresserad av att veta mer om den gyllene staden.

Falkenberg

Det bästa med Falkenberg är att den har en småstads charm men ändå ett rikt utbud av boende och aktiviteter likt en turistort. Ätran som rinner genom staden tillför också en stor charm. Närheten till Ullared påverkar turismen eftersom miljoner människor vallfärdar dit varje år för att shoppa som om de aldrig shoppat förut.

Kommunen har ungefär 42 000 invånare och är den största kommunen i Halland. Kommunen arbetar ständigt för sina ledord som är hållbarhet, växande, närhet, upplevelser och möjligheter, samtidigt som de arbetar för deras vision “Vi växer för en hållbar framtid”. Kommunen vill alltså att det ska finnas möjligheter att växa och att utvecklas samtidigt som man tar sitt ansvar för miljön. Människorna i staden ska uppleva positiva saker och det ska vara nära till service och en mänsklig samvaro.

Tidningen Framtid Falkenberg

Alla hushåll i Falkenberg kommun får hem en tidning som heter Framtid i sin brevlåda. Den här tidningen produceras av kommunens centrala kommunikationsenhet och det är Rolf Landholm som är ansvarig utgivare. Skulle man av någon anledning inte få hem en Framtid tidning i brevlådan om man är boende i Falkenberg kommun kan man beställa tidningen. Man kan även beställa ett större antal om man vill ha flera tidningar på ett arbete, en förening eller annat.

Historiken bakom Falkenberg

Året var 1558 när staden Falkenberg först räknades som en stad. Dock fanns det befolkning på plats redan på 400- 800-talen. i början av 1500-talet beordrades alla människor som bodde i staden att flytta till Halmstad men folket vägrade och blev kvar i sin hemstad. 1645 hade staden 200 medborgare och det hade härjat krig som förstört det mesta av omgivningen. Sedan dess har staden växt till sig och 1737 vet man att det fanns både sjömän, bagare och olika typer av hantverkare i staden. 1750 byggdes Tullbron som fortfarande är ett viktigt landmärke för Falkenberg, den vackra bron finns även som svenskt frimärke. Rådhuset i vår stad byggdes 1826.

 

Falkenberg är en stad där gemensamhet är viktigt och kommunen vill gärna utvidga möjligheterna för dess invånare. Absolut en gemytlig stad att både bo och vistas i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *