Skip to content
Home » Nyheter » Byskolorna ska få stå kvar

Byskolorna ska få stå kvar

  • by

falkenberg,2

Vi vet inte om ni hört situationen gällande byskolorna tidigare, men nu visar det sig att de kommer få bli kvar, de behöver alltså inte läggas ned vilket vi tycker är en fantastisk nyhet!

Processen har pågått under flera år och vi har väntat på att få reda på något resultat. Skolmyndigheten har fått gå igenom och granskat två väldigt lika förslag som kommer från de två olika politiska blocken och nu är det bara att vänta på beslutet som kommer tas upp i barn – och utbildningsnämnden.

Förslaget säger rätt och slätt att ingen landsbyggsskola ska behöva tvingas läggas ner utan de kommer hellre satsa på hur de ska flytta om skolorna för bättre geografiska placeringar.  Det som behöver tänkas på, som befolkningen i Falkenberg hoppas på, är att befolksningsexpansionen has i åtanke.

Falkenberg är en riktigt fin stad och det är en stad som kommunen vill att alla ska känna sig välkomna till och ha lätt att anpassa sig. Dock är det en sak som många politiker och regeringspersoner inte förstår, allting börja under barnens första skoldagar. För varje människa, även för folk i regeringen samt kommuner, så började allting i förskolan. Du startar din utbildning där, det är då du verkligen grundar dina första riktiga vänskaper och får vara med och leka och utvecklas som person. Vi ser ingen anledning till att fortsätta den diskussionen gällande om landsortsskolorna får vara kvar eller inte, de ska självklart få vara kvar.

Det finns många psykologiska studier som visar på att förskolan är den absolut viktigaste starten för ett barns utveckling. Det är starten på det leksamma livet, barnen lär sig att integrera, leka och konversera med andra barn. Det är superviktigt och av den anledningen tycker vi inte att det finns någon anledning till att stänga ner vissa förskolor bara för att de ligger en bit utanför ”city centre”. Det är ett högst omoget argument och kommer från folk som inte ser vikten med att ha kvar denna typ av förskolor. Det finns fortfarande landsbygdsorter och folk som kanske inte är intresserade av att flytta in till stan. De ska därefter inte behöva tvingas till det heller.

Om du är intresserad av att de tidigare, samt kommande, kommentarerna rekommenderar vi dig att följa tidningen via denna länk. För övrigt kan vi tycka att det är viktigt att fler folk engagerar sig i hur skolpolitiken ser ut, speciellt när det kommer till mindre städer och kommuner då det är lätt att bara strunta i eller glömma bort. Klyschigt nog, barnen är våran framtid och vi som kan måste se till att lägga in en hjälpande hand för att det ska fungera bra för de små barnen. Det är ingenting som vi bara vill stå och se på i alla fall. Ta er tiden och kolla upp detta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *