Skip to content
Home » Nyheter » Utflyktsmål i Falkenberg till semestern

Utflyktsmål i Falkenberg till semestern

  • by
Ett stenrös

Falkenberg är en fantastisk ort som har mycket att erbjuda. Den ligger perfekt vid västkusten och är därför ett populärt sommarresmål. Om du vill uppleva allt som staden har att erbjuda kan du läsa mer om utflyktsmål i Falkenberg. Om du har en bil kan du ta dig till många närliggande ställen på kort tid. Ett måste är till exempel de vackra stränderna.

Shoppa i Ullared

Ett utflyktsmål i Falkenberg som du inte får missa är en tur till Ullared och Gekås. Detta gigantiska varuhus behöver knappast någon närmare presentation. Kanske har du redan sett Tv-serien där vi möter härliga profiler från varuhuset? Här kan du verkligen shoppa loss och köpa med dig allt du behöver. Om du funderar på att flytta till Falkenberg är det inte omöjligt att du blir stammis här. De har ett utbud som slår det mesta i Sverige.

Om du vill veta mer om vilka utflyktsmål som finns kan du också göra ett besök hos Falkenbergs turistinformation. De kan även dela ut kartor och ge dig annan matnyttig information. Kanske vill ha du tips om vandringsleder eller fina platser i naturen? Det kan de vara behjälpliga med.

Utflyktsmål i Falkenberg med barn

Om du reser till Falkenberg med barn är ett besök på Vallarna ett måste. Det är svårt att tro att detta ställe ligger så nära centrum som det gör. Här är det många som stannar för att pröva fiskelyckan och njuter av de vackra omgivningarna. Det finns dessutom en stor och fin lekplats där du kan underhålla barnen i timmar. Det finns även ett motionsspår för den som vill ut och röra på sig.

Falkenberg passar även utländska turister och det kan vara smart att växla lite pengar i förtid. Du kan till exempel växla USD to SEK för att kunna handla överallt. De flesta butiker tar idag kort men det kan finnas mindre kiosker där de bara accepterar kontanter. Då är det bättre att vara väl förbered inför utflykten.

Hallands vackraste väg

När vi pratar om utflyktsmål i Falkenberg går det ju inte heller att undgå det som kallas Hallands vackraste väg. Det är sträckan mellan Askome och Gällared som det gäller. Denna sträcka på cirka 1 och en halv mil bjuder på fantastiska vyer som man inte får missa. Det är bara att sätta sig i bilen och njuta en stund.

Ju närmare Gällared du kommer desto mer skog ser du längst vägen. Det är rena drömmen för en naturälskare som vill uppleva storstad och natur. Det är värt att hyra en bil för ändamålet.