Skip to content
Home » Nyheter » Hallandssonen Janne Andersson blir ny förbundskapten

Hallandssonen Janne Andersson blir ny förbundskapten

  • by

flyttatillfalkenberg-janne-andersson

Alla hallänningar, oavsett om man gillar fotboll eller inte måste självklart ha hört talas om en av de största nyheterna när det kommer till fotbollssverige. Nej vi pratar inte om att Zlatan Ibrahimovic stämmer Ulf Karlsson, utan självklart pratar vi om att Halmstadssonen Janne Andersson ska ta över det svenska landslaget från Erik Hamrén!

 

Fotbollen är självklart stort i Hallands län, med två toppklubbar som Falkenberg FF och Halmstad BK så har det länge funnits en rivalitet mellan städerna när det kommer till fotboll, en rivalitet som mest troligt kommer att finnas i en evighet. Däremot så är tillträdandet av Janne Andersson som förbundskapten en händelse som måste firas tillsammans! Det är första gången en tränare från Halland tar över det svenska herrlandslaget i fotboll, så självklart anser vi att detta är en stund att vara stolta över. Det blir med andra ord efter fotbolls-Em i Frankrike 2016 som Janne hoppar på skeppet som kapten för Sverige, och vi kan knappt se fram emot vad han kan göra med landslaget. Efter sin bravur med IFK Norrköping förra året då laget gick och vann allsvenskan för första gången på tiotals år så kommer givetvis förväntningarna att vara höga. Det vi hoppas är självklart att han kommer att ha kvar vissa världsstjärnor som Zlatan Ibrahimovic att jobba med, så det gäller att hålla tummarna.

 

Innan vi vet allt detta så ska ju Sverige som sagt spela EM i Frankrike i sommar, och detta kommer bli ett perfekt tillfälle för Janne Andersson att scouta både sitt eget landslag, men även framtida motståndarlag. Intresset för årets EM har nästan aldrig varit större för Sverige, speciellt efter rysaren i kvalet då vi slog ut Danskarna. Aldrig har vi sett så mycket uppmärksamhet i medier och på nätet och aldrig har det funnits så mycket fotbolls em 2016 odds på spelmarknaden som det gör just nu. Svenskarna är kända för att vara ett folk som gillar att tippa och tävla, och i och med det enorma intresset för sommarens europamästerskap så kommer vi givetvis hitta sköna odds på alla matcher och olika speltyper. Innan mästerskapet börjar så har Janne Andersson en annan chans att scouta sitt framtida svenska herrlandslag då årets allsvenska 2016 precis har satt igång. Här kommer många unga svenska spelare att visas upp, för bara de två första omgångarna har varit stora matcher med stora rubriker där unga stjärnor har klivit fram och öppnat starkt. Tyvärr så har Falkenberg FF öppnat årets allsvenska otroligt svagt och har förlorat alla tre matcher hittills, den sista i söndags mot nykomlingarna Östersunds FK.

 

Kanske är Sveriges framtid inom fotboll inte så stort med allsvenska Falkenberg eller superettanlaget Halmstad, men för en gångs skull så kommer ändå Halland att vara på kartan varje gång då svenska landslaget har fått sig en ny kapten på skutan. Vi önskar självklart Janne Andersson och hans livliga humör allt gott och hoppas att allt bara kan gå så bra som möjligt när han hoppar på posten efter att EM tar slut i sommar. Givetvis hoppas vi även på svenskt guld i europamästerskapen, men det är ju självskrivet!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *