Skip to content
Home » Nyheter » 4 påskfavoriter i Hallands Län

4 påskfavoriter i Hallands Län

  • by

Påsken firas inom kristendomen för att hedra minnet av Jesu lidande, död och uppståndelse. Enligt tradition så infaller påsken alltid den första söndagen efter vårdagsjämningen (det dygn då dagen och natten är lika långa) den 21:a mars, så i år hamnar påsken alltså på söndag den 27:e mars. Påskfirandet påbörjas dock redan veckan innan påsken med en vecka som kallas stilla veckan. Stilla veckan börjar redan nu på söndag med Palmsöndagen. På onsdag är det Dymmelonsdagen, torsdag är Skärtorsdagen och fredagen Långfredagen som är en röd dag. Påskafton infaller på lördag och själva påskveckan börjar alltså inte förrän på söndag med Påskdagen.

Numera så är påsken inte så mycket av en religös högtid i Sverige utan den har precis som julen, blivit en familjehögtid där gamla kristna traditioner blandats med nya. Med påsken kommer ju också röda dagar och påsklovet och Hallands län har en hel del att erbjuda för den som är ledig.

 

Här är våra fyra familjefavoriter:

1. Gå på påskäggsjakt i Tjolöholms slott

Tjolöholms slott

En stor tradition är att fira in påsken på Tjolöholms slott. Här pågår nämligen en stor påskäggsjakt som barnen kan delta i medans man strosar runt i slottsträdgården och tittar på konstägg eller tar en fika på cafeét.

2. Skattjakt, äggmålning och påsklunch på Ästad Vingård

Ästad vingård

Ästad vingård bjuder in till ett idylliskt hotell med stor mysfaktor. Hotellet har ett spa och deras mat är alltid på högsta nivå. Under påsken erbjuder de påskfirande för hela familjen med allt från fika till äggjakt. Här pågår påsken varje dag från Långfredagen till Annandag påsk och gården är definitivt värt ett besök när man har lite tid över i påskfirandet. Varför inte bjuda in hela familjen till en påsklunch här istället för att behöva laga maten själv hemma?

3. Påskpaket hos Strandbaden i Falkenberg

Strandbaden

Strandbaden erbjuder ett riktigt fint hotellpaket för hela familjen i påsk. I paketet ingår två nätter, en 3-rätters middag, hotellfrukost och inträde till Klitterbadet. Man kan också lägga till Strandbadens påskbuffé i paketet.

4. Påsklovsvecka för hela familjen på Lögnäs Gård

Lögnäs Gård

Lögnäs gård erbjuder olika familjepaket under hela påsklovet. Vår favorit är definitivt påsklovserbjudandet där hela familjen får en övernattning i familjerum med frukostbuffé, kvällens husmans middag och kaffe. Dessutom kan man lägga till spaentré för hela familjen och se till att få en ordentligt avkopplande vistelse.

 

www.halland.se kan man hitta ännu fler roliga påskalternativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *