Skip to content
Home » Nyheter » Gekås planerar bygga 126 lägenheter i Falkenberg

Gekås planerar bygga 126 lägenheter i Falkenberg

  • by

Gekås_Ullared

Planerar du att flytta till Falkenberg? Då kommer här goda nyheter! Ägarna till Ullared, Gekås, meddelar nu att man tänker bygga 126 lägenheter i staden! 

Först ut i Gekås stora byggsatsning i sydvästra Sverige var Halmstad, och nu står Falkenberg på tur. Detta är givetvis en mycket positiv nyhet för hela Falkenbergs kommun, och det visar ännu en gång att det är en stad på frammarsch. Gekås VD Jan Wallberg ser med stor tillförsikt fram emot bygget, som för deras del är en stor investering. Han menar att Falkenberg som stad är ett strategiskt smart val, dels med tanke på närheten till Ullared, men också för att bostadsbristen i länet är hög. Med låga hyror hoppas man nu kunna attrahera en bredare målgrupp.

De 126 nya lägenheterna kommer kosta cirka 170 miljoner att bygga. Totalt blir det tre stora hus med sex, sju och åtta våningar. Inflyttningsdatum är ännu inte spikat, men preliminärt siktar Gekås på att de ska stå färdiga innan julen 2018.

De senaste årens enorma succé med tv-serien Ullared och nya försäljningsrekord för butiken har verkligen banat iväg för en ljus framtid för företaget. Och att de nu ger sig in i lägenhetsbranschen är givetvis ett mycket välkommet besked för hela Falkenberg.

Det ska också poängteras att det inte är Gekås själva som ska bygga lägenheterna, utan detta står Skanska för. Men allting sker på uppdrag av företaget Gekås. Skanska är dock minst lika nöjda över projektet, i alla fall om man ska tro Anna Källström, distriktschef för Skandia Sverige. Hon säger i ett pressmeddelande att Skanska är väldigt nöjda över att ta sig an detta bygge och förse Falkenberg med nya hyreslägenheter.

För dig som går i tankar om att flytta till Falkenberg kan du alltså från och med 2018 hitta hyreslägenheter med samma standard som bostadsrätter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *