Skip to content
Home » Nyheter » Minskning av bilåkande i Falkenberg?

Minskning av bilåkande i Falkenberg?

falkenberg.blogg

Politiska förslag kommer in titt som tätt överallt i hela världen till olika regeringar och kommuner och Falkenbergs kommun har nu tagit ett beslut som får de flesta att fundera lite.

De har nämligen bestämt sig för att det ska bli mer vänligt för folk som föredrar att gå istället för att köra bil.  Staden i sig är kanske inte jättestor men den ligger perfekt vid vattnet och har fått mycket hyllande om att det är väldigt mysigt. Det som har tagits upp är att det ska bli mer fokus på personer som väljer att promenera eller cykla vilket kan ses positivt ur ett miljöperspektiv. Dock har det nu uppstått diskussioner om detta beslut verkligen är bra eller inte. Det kommer bli en högs het debatt gällande detta då det finns folk som föredrar att köra bil och det kanske är folk som verkligen behöver köra då de har en bit till sin arbetsplats eller annan destination.

Enlilgt Hallands nyheter så är detta fortfarande under diskussion och att trafikplanerare försöker samla in så mycket information som möjligt om vad de boende runt omkring tycker och tänker gällande detta. Det finns också en kortare film som beskriver projektet, om hur kommunen hade tänkt att allting ska läggas upp samt planeras.

Dock gäller detta inte för en typ av ”röstning” om projektet ska gå igenom eller inte utan det är mer för att få en bättre överblick om hur detta ska passa så många som möjligt. I vilket fall som helst så kommer detta utföras och om du har några funderingar så har du fram till den 22 januari att komma in med dina synpunkter gällande detta och all information finns att läsa hos Hallands nyheter samt Falkenbergs kommuns hemsida.

Till en början kanske detta inte verkar så viktigt men olika förändringar påverkar folk på olika sätt. Samtidigt som det är viktigt att låta folk ha sina vägar att köra sina bilar på så är det också viktigt att se till så att dem som vill gå har bra med utrymme också. Detta kommer fortskrida som sagt långt in i januari och vi är väldigt nyfikna på att se vad lösningen kommer bli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *