Skip to content
Home » Nyheter » Strandsäsongen närmar sig

Strandsäsongen närmar sig

  • by

skrea

Skrea strand

 

Nu när temperaturen nästan varit uppe i sommarväder vill vi passa på att dela med oss av stränder och badplatser i Falkenberg.

 

Längs med kusten har Falkenberg 13 km sandstrand sen finns det fyra km med klippor sten och strandängar. Sju av Falkenbergs badstränder är kommunalt skötta vilket betyder att de städas och att där finns toaletter och parkeringsplatser.

 

Skrea strand – Stranden nära staden. 2 km sandstrand med höga sanddyner, kiosker och serveringar. Det finns en badbrygga med handikappsramp och en termometer där man kan se hur kylande vattnet är. På Skrea strand är hundar välkomna på hundzonen. Parkeringar finns det gott om.

Ringsegårds badstrand – en långgrund strand på 2 km där det finns gott om gräs att sola på om man inte gillar att sola på sanden.

Olofsbo badstrand – Långgrund sandstrand med hundbadzon. Det finns flera parkeringar i närheten och även en förbandsstuga med sjukvårdskunnig personal mellan 9-17.

Ugglarp – Långgrunda stränder vid klippiga uddar. Hundbadzon och parkering finns. De vackra klipporna består av gnejs och granatamfibolit och slipades runda under istiden.

Rosendal – Det här är en sandstrand i en naturskön omgivning. Det finns minigolfbana och en butik på Rosendalsvägen som ligger i närheten.  Det finns en parkering längst bort på Rosendalsvägen.

Glommen – Även det här är en långgrund sandstrand som är beläggen vid Glommen. Det finns gott om parkeringar i den norra delen av stranden. Vill man stå på södersidan kan man ställa sig i närheten av fiskehamnen.

Långasand – Långgrunda sandstränder där det uppkommer klippiga uddar.

 

Insjöbad – Det finns många insjöar i Falkenberg, 256 stycken för att vara exakt.

Fegensjön – En sjö känd för den vårlekande siklöjan. Det finns grillplats, badbrygga och toaletter vid sjön.

Hjärtaredssjön – Den här sjön ligger utanför Ullared. Många sportfiskare håller till vid sjön men det finns även grillplats, badbrygga för badande gäster och toaletter.

Horsasjön – Den här sjön brukar man dela upp i lilla och stora delen, här finns både hopptorn, badbrygga, grillplats och toaletter.

Högsjön – Här kan man hitta en liten badstrand med toalett.

Ljungsjön – Den här sjön ligger i närheten av Ljungby och bildades av ett dödisblock efter istiden. Badbrygga, toalett och grillplats finns.

Sjönevadssjön – Grillplats, badbrygga, toalett finns. Ute i vattnet finns det även en fornborg från medeltiden.

Ätraforsdammen – Den här dammen försöjer Ätrafors kraftverk med vatten. Badplatsen är utrustad med grillplats, badbrygga, volleybollplaner, gungor och toaletter.

Lyngsjön – Grillplats och en badplats med rutschkana och toalett.

Nyhagasjön – Här finns det badbrygga och toalett att tillgå.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *